2-rizana.jpg

SPOZNAJMO POT

Od mlina do mlina

 

NALOŽBO SOFINANCIRATA EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SKLADA ZA REGIONALNI RAZVOJ IN MGRT

Spoznajmo Pot

Namen operacije »MiR – Od mlina do mlina« je ovrednotiti in revitalizirati okolico reke Rižane v naselju Dekani in tudi nekatera povsem degradirana območja ob reki.

 

AKTIVNOSTI

Uresničevanje Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Istre

Operacija zajema oblikovanje tematske sprehajalne poti "Od mlina do mlina" s štirimi "Točkami Miru" ob reki Rižani in njenih mlinščicah. Pot bo predstavila naravno in kulturno dediščino reke Rižane in mlinščic, speljanih za potrebe nekdanjih dveh mlinov, ki stojita na začetku in koncu poti. S tem namenom se bo na tem delu počistila okolica reke Rižane in s košnjo ter mulčenjem oblikovala pešpot. Na omenjenih štirih točkah se bo očistilo dostop do vode, postavilo eno oz. dve klopci iz naravnih materialov in tablo z informacijami o reki. Na teh točkah in v prostorih partnerjev ob reki Rižani se bodo za različne ciljne publike (domače prebivalstvo, turiste, šolarje, mlade, upokojence/upokojenke, podjetnike, ljubitelje sonaravnega bivanja ipd.) izvedli različni izobraževalni in kulturni dogodki. Turistična kmetija Bordon se bo v projekt vključila s predstavitvijo vinarstva, z ogledi starega mlina, ponudbo domačih vin, oljčnega olja in tradicionalnih istrskih jedi ter s svojimi nastanitvenimi zmogljivostmi. V sodelovanju turistične kmetije Bordon in ribiške družine koper bodo oblikovani turistični vikend paketi ribolova z nastanitvijo na turistični kmetiji v spomladanskih in jesenskih mesecih.

image007.jpg
kmetija-s-prenocisci-bordon-dekani-11027
kmetija-s-prenocisci-bordon-dekani-11023

SPREHAJALNA TEMATSKA POT “OD MLINA DO MLINA”

ŠTIRI “TOČKE MIRU” OB REKI RIŽANI IN NJENIH MLINŠČICAH

ŠTEVILNA PREDAVANJA, DELAVNICE, USPOSABLJANJA, KULTURNI DOGODKI ZA RAZLIČNE CILJNE PUBLIKE IZ VSEH OBALNIH OBČIN, VKLJUČNO Z RANLJIVIMI SKUPINAMI

 

”Le živeti ni dovolj, imeti moramo sonce, svobodo in majceno cvetlico."

Hans Christian Andersen

 
Dogodki v okviru projekta
Delavnice projekta MiR
Kontaktirajte nas za termine delavnic.
Rižana
Kontaktirajte nas za termine delavnic.
Rižana, Rižana, 6271 Dekani, Slovenia
Na izbranih točkah in v prostorih partnerjev ob reki Rižani se bodo za različne ciljne publike (domače prebivalstvo, turiste, šolarje, mlade, upokojence/upokojenke, podjetnike, ljubitelje sonaravnega bivanja ipd.) izvedli različni izobraževalni in kulturni dogodki.
Share
MiR se predstavi
Mon, Jun 03
Krajevna skupnost Dekani
Jun 03, 2019, 6:00 PM
Krajevna skupnost Dekani, Dekani 209, 6271 Dekani, Slovenia
Projekt MiR se bo predstavil v sodelovanju s KS Dekani.
Share
 

STOPITE V KONTAKT Z NAMI

Administrator projekta

Barbara Pandev

barbara.pandev@zrs-kp.si

+386 5 6637 737

Garibaldijeva 1, SI-6000 Koper

Vodja projekta prof. dr. Vesna Mikolič,  znanstvena svetnica na Znanstveno-raziskovalnem središču Koper, Inštitutu za jezikoslovne študije.

 

LAS ISTRE

Projekt uresničujemo skupaj

Logotipi Las Istre.jpg
 

PRIJATELJI

Wild Mushrooms
RVK - logo2-01.jpg
OPD logo.png

V društvu se združujemo s ciljem, da bi skupno dosegli večjo stopnjo varovanja narave, naravnih znamenitosti in mikoflore v Slovenski Istri.

Gobarsko-mikološko društvo Slovenske Istre

Rižanski vodovod Koper. Edini, ki obalo in njeno zaledje oskrbuje s čisto pitno vodo.

Rižanski Vodovod Koper

Poslanstvo društva je usmerjanje prebivalstva v kakovostno preživljanje prostega časa v naravi z različnimi oblikami: pohodništvo, plezanje, kolesarjenje, delo z mladimi, markiranje planinskih poti, družabne prireditve ter vzgoja in izobraževanje članov vseh starostnih skupin za varno gibanje v naravnem okolju ter ozaveščanje o ohranjanju naravne in kulturne dediščine.

Obalno Planinsko Društvo Koper

 

©2019 by MiR. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now